Natura ne oferă în fiecare zi tot ce are mai bun.
Iar atunci când noi avem grijă de ea, aceasta ne întoarce grija prin forme infinite de bunătate. Acea bunătate pe care noi, Danone, o preţuim zi de zi.
Ela Crăciun,
Prezentator TV, Parenting Influencer, Super Mom
“Însoţiţi-mă în călătoria mea pentru a afla ce înseamnă Bio și de ce Danone Bio e diferit.”
Văcuţe bine îngrijite
Văcuţele bine îngrijite sunt o parte esenţială a procesului de producţie a laptelui ecologic care stă la baza obţinerii iaurtului Danone Bio. Ele se bucură doar de hrană ecologică și de o atenţie deosebită pe întreg parcursul anului. În fiecare zi văcuţele crescute la fermele ecologice au parte de plimbări în aer liber, astfel încât să fie cât mai relaxate și să ofere lapte bun.
Jurnalul de călătorie al Elei S01E01
SOL curat de minim 2 ani
Astfel încât laptele să fie certificat ca fiind ecologic, hrana văcuţelor trebuie, de asemenea, să fie ecologică, fiind crescută pe un sol curat pentru cel puţin 2 ani.
2 ani este timpul necesar pentru ca solul să se regenereze și să devină curat, 2 ani în care câmpurile sunt cultivate doar în mod natural, fără chimicale. După această perioadă văcuţele se pot bucura de cea mai bună hrană, ajungând să fie pretenţioase cu privire la ceea ce mănâncă.
Jurnalul de călătorie al Elei S01E02
LAPTE ecologic
Pornind de la un sol curat pentru cel puţin 2 ani, o grijă deosebită faţă de văcuţele care se plimbă libere pe câmp și un proces anual de certificare a laptelui, a solului și a condiţiilor de care se bucură acestea, ajungem la produsele ecologice.
Jurnalul de călătorie al Elei S01E03
Certificatul de producător ecologic este obţinut în urma unui proces anual de certificare de către organizaţii acreditate de către Ministerul Agriculturii care urmăresc îndeaproape atât procesele de îngrijire a solului și atenţia pentru văcuţe, cât și procesul de fabricaţie a produselor Danone Bio.